was successfully added to your cart.

Cart

KHASIAT JUS DELIMA VS KHASIAT PATI DELIMA

By February 14, 2014 August 13th, 2019 Jus Delima & Pati Delima

Artikal membincangkan tentang khasiat jus delima dan beza diantara Jus Delima dan Pati Delima Olive House

Perbezaan yang ketara antara pati delima dan jus delima Olive House ialah level khasiat dalamnya.

Antioksida yang merupakan salah satu khasiat pati delima telah berkurangan sedikit berbanding Jus Delima. Ini terjadi hasil daripada kerana kesan dari proses evaporation. Ianya merupakan jus delima yang direbus menjadi pekat, 100% organik tanpa sebarang perasa, gula, dan warna tambahan. Process ini bagi menjadikan Jus delima tersebut lalu menjadikan ia lebih pekat & menjadi pati.

Pati delima mempunyai kadar Potassium yang lebih tinggi  berbanding jus delima. Khasiat Pati Delima ini menjadikan ianya diminati sesetengah pengamal Permakanan Qurani.

Antioksida namanya PUNICALAGIN ada banyak dalam Pati Delima berbanding Jus Delima. Khasiat Pati Delima ini bertindak sebagai antikeradangan dan membantu merawat sengal-sengal di badan, sakit pinggang, lutut dan sebagainya. Khasiat Pati Delima ini juga menjadikan ia sebagai antibiotik organic (semula jadi) yakni ketahanan tubuh badan yang sangat baik.

Khasiat Jus Delima Organic Olive House
• Jus delima organik yang tidak ditapis dengan menggunakan teknologi ‘direct extraction’ bagi mengelakkan penapisan tambahan dan meminimumkan kesan pempasturan.
• Ini menjadikannya kaya dengan kandungan vitamin dan mikro elemen serta memberikan rasa tajam dan masam semulajadi.
• Sangat kaya dengan kandungan tannin asid yang baik untuk merawat cirit-birit (diarrhea) dan membantu menyembuhkan sakit tekak serta stomatitis (keradangan membran mukus di dalam mulut).

• Jus delima organik juga mempunyai 15 asid amino yang terdiri daripada 6 asid amino penting yang tidak dihasilkan oleh badan.

Khasiat Pati Delima Olive House
• Kaya dengan potassium yang memberi kesan positif kepada jantung dan sistem kardiovaskular.

• Pati delima juga membantu meningkatkan jumlah hemoglobin di dalam darah. Disyorkan bagi mereka yang menghidap anemia, darah tinggi, dan mengalami masalah pada sistem urinary.

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.