was successfully added to your cart.
Tag

side income Archives - Olive House

Peluang Jana Pendapatan Tambahan Bersama Olive House

By | Artikel, ejen olive house, Olivie Plus 30x, Peluang Perniagaan | No Comments

Tahun 2019 adalah dikatakan tahun yang mencabar bagi rakyat Malaysia yang menyaksikan rata-rata berita melaporkan berkenaan kelembapan ekonomi serta berkemungkinan berlakunya krisis kewangan. Rentetan dari itu pihak kerajaan dan ada juga syarikat swasta yang mula mengurangkan tenaga kerja mereka. Ini sudah tentunya akan menjejaskan punca pendapatan sesetengah individu yang mungkin terlibat. Justeru itu ramai yang sudah mula mengamabil langkah berjaga-jaga salah satunya mencari peluang jana pendapatan tambahan melalui berniaga.

Bagi mereka yang tidak pernah berniaga tentunya banyak persoalan yang timbul terutamanya soal keyakinan diri dan modal. Untuk memulakan sesuatu perniagaan sendiri  sudah bukanlah mudah dan tentunya memerlukan pengetahuan, pengalaman, modal, pasukan serta plan perniagaan yang baik. Ini bagi memastikan segala apa yang bakal dibelanjakan mampu memberi pulangan yang setimpal, mampu menyediaan pelaunag jana pendapatan tambahan kepada orang lain dan terhidar dari kerugian teruk.

Berikut admin kongsikan beberapa tips yang  mungkin membantu anda di luar sana dalam memilih peluang jana pendapatan tambahan:

Yang Pertama – Jadikan Masalah ialah Peluang

Setiap penyakit pasti ada ubatnya. Pemakanan berkhasiat adalah salah satu kaedah pencegahan dan perawatan.

Cuba lihat masalah disekelilng kita..Perasan tak dalam umur sebegini, ramai ahli keluarga dan kawan-kawan yang dapat penyakit?…atau kematian tiba-tiba? atau sebarang permasalahan kesihatan?

Kajian menunjukkan bahawa penyumbang utama kepada punca penyakit adalah dari makanan yang tidak berkhasiat lalu menyebabkan keradangan sehingga mendatangkan penyakit. Kadang umur muda dah ada macam-macam penyakit. Jadi, belanja untuk penjagaan kesihatan pun semakin meningkat.

Ini adalah satu masalah!. Mesti ada sesuatu yang dapat kita lakukan untuk bantu ahli keluarga, kawan-kawan dan mereka di luar sana. Mungkin Maybe boleh considerkan jual produk untuk perbaiki tahap kesihatan masyarakat.

Yang Kedua – Pilih Produk yang Dipercayai

Produk berkualiti, terbukti dan diuji amat penting untuk keyakinan pengguna

Kita taknaklah jual sebarang produk yang tak tahu sumbernya untuk berikan kepada ahli keluarga dan kawan-kawan makan kan? Sebab apa-apa terjadi nanti susah kita dibuatnya. Jika kita nak jual produk orang lain, pastikan ada kajian yang dilakukan terhadap produk itu dan ianya mesti mendapat kelulusan serta pengiktirafan dari badan berautoriti tempatan ataupun antarabangsa.

Kajian terkini mendapati bahawa masyarakat global sudah mula mempunyai kesedaran tentang menjaga pemakanan dan mula mencari produk natural dan organik berbanding supplement buatan atau bahan sintetik. Walaupun harga dikatakan sedikit mahal tetapi gologan ini masih mampu untuk berbelanja wang mereka kepada rangkain produk ‘superfoods’ demi memelihara kesihatan mereka.

Bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan atau menjana pendapatan tambahan melalui rangkain produk kesihatan, haruslah terlebih dahulu memeriksa segala sijil dan pengiktirafan dari pengeluar. Ini juga akan membantu kita untuk tampil lebih yakin dan juga memberi keyakinan kepada bakal pelanggan untuk mencuba. Sebaiknya kita cuba dan alami sendiri keberkesanannya bertambahlah keyakinan apabila mencadangkan kepada prospek.

Yang Ketiga – Pilih Jenis Perniagaan Dengan Sistem Latihan dan Sokongan Yang Kuat

Kalau nak mula menjual, pastikan produk itu menyediakan latihan. Kadang tu ada yang tinggal aje, kelam kabut kita nak cari informasi dan nak belajar. Macam produk OLIVE HOUSE yang rata-rata usahawan sertai, memang ada sediakan training dan coaching bagi yang baru nak mula buat extra income.

Di Olive House bukan sokongan info produk sahaja disediakan malah ilmu pengetahuan tentang nutrisi, kemahiran kenalpasti penyakit, penggunaan alatan peemriksaan kesihatan, marketing, akaun dan banyak lagi. Ilmu-ilmu ini amat penting bagi setiap usahawan untuk memulakan perniagaan malah untuk melangkah lebih jauh lagi.

Salah seorang usahawan yang dilahirkan adalah Hj Muhamad Firdaus bin Osman, 35 tahun bekas seorang jurutera oil & gas selama 8 tahun. Beliau adalah ejen pertama yang membuat jualan mencecah 5 angka. Dengan tiada pengalaman berniaga, tetapi hasil kerja keras beliau dan sistem sokongan yang kuat beliau mampu menempa nama sebagai Ejen Lelaki Terbaik Tahun 2016. Beliau kini bertugas sebagai Ketua Pegawai Operasi di Olive House Lembah Klang 3 & Negeri Sembilan dan giat membantu usahawan mengembangkan perniagaan mereka.

Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan kaannnnn…

Kepada anda yang ingin jana pendapatan tambahan samada secara part time atau full time boleh lah mempertimbangkan menjadi Ejen Olive House. Baca maklumat jadi Ejen Olive House [di sini].

Sediakan payung sebelum hujan. Dapat produk dan personal coaching, dalam masa yang sama kita jadi lebih sihat dan boleh mula jana pendapatan tambahan. Ni bukan MLM tau.

<<<Maklumat jadi Ejen Olive House >>>

Pada 5 Febuari 2019 lalu telah berlangsung Hari Anugerah Kecemerlangan Usahawan Olive House (MEGAH) di Setia City Convention Centre Shah Alam yang menyaksikan lebih 100 orang usahawan menerima pelbagai anugerah dan pakej pelancongan ke luar negara. Mereka merupakan usahawan yang dilatih sepenuhnya oleh Olive House dan hasilnya adalah dari jualan produk pemakanan semulajadi dan organik yang banyak membantu masalah kesihatan pengguna. Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua penerima anugerah.

<<<Maklumat jadi Ejen Olive House >>>