was successfully added to your cart.
Category

Olivie Plus 30x

Peluang Jana Pendapatan Tambahan Bersama Olive House

By | Artikel, ejen olive house, Olivie Plus 30x, Peluang Perniagaan | No Comments

Tahun 2019 adalah dikatakan tahun yang mencabar bagi rakyat Malaysia yang menyaksikan rata-rata berita melaporkan berkenaan kelembapan ekonomi serta berkemungkinan berlakunya krisis kewangan. Rentetan dari itu pihak kerajaan dan ada juga syarikat swasta yang mula mengurangkan tenaga kerja mereka. Ini sudah tentunya akan menjejaskan punca pendapatan sesetengah individu yang mungkin terlibat. Justeru itu ramai yang sudah mula mengamabil langkah berjaga-jaga salah satunya mencari peluang jana pendapatan tambahan melalui berniaga.

Bagi mereka yang tidak pernah berniaga tentunya banyak persoalan yang timbul terutamanya soal keyakinan diri dan modal. Untuk memulakan sesuatu perniagaan sendiri  sudah bukanlah mudah dan tentunya memerlukan pengetahuan, pengalaman, modal, pasukan serta plan perniagaan yang baik. Ini bagi memastikan segala apa yang bakal dibelanjakan mampu memberi pulangan yang setimpal, mampu menyediaan pelaunag jana pendapatan tambahan kepada orang lain dan terhidar dari kerugian teruk.

Berikut admin kongsikan beberapa tips yang  mungkin membantu anda di luar sana dalam memilih peluang jana pendapatan tambahan:

Yang Pertama – Jadikan Masalah ialah Peluang

Setiap penyakit pasti ada ubatnya. Pemakanan berkhasiat adalah salah satu kaedah pencegahan dan perawatan.

Cuba lihat masalah disekelilng kita..Perasan tak dalam umur sebegini, ramai ahli keluarga dan kawan-kawan yang dapat penyakit?…atau kematian tiba-tiba? atau sebarang permasalahan kesihatan?

Kajian menunjukkan bahawa penyumbang utama kepada punca penyakit adalah dari makanan yang tidak berkhasiat lalu menyebabkan keradangan sehingga mendatangkan penyakit. Kadang umur muda dah ada macam-macam penyakit. Jadi, belanja untuk penjagaan kesihatan pun semakin meningkat.

Ini adalah satu masalah!. Mesti ada sesuatu yang dapat kita lakukan untuk bantu ahli keluarga, kawan-kawan dan mereka di luar sana. Mungkin Maybe boleh considerkan jual produk untuk perbaiki tahap kesihatan masyarakat.

Yang Kedua – Pilih Produk yang Dipercayai

Produk berkualiti, terbukti dan diuji amat penting untuk keyakinan pengguna

Kita taknaklah jual sebarang produk yang tak tahu sumbernya untuk berikan kepada ahli keluarga dan kawan-kawan makan kan? Sebab apa-apa terjadi nanti susah kita dibuatnya. Jika kita nak jual produk orang lain, pastikan ada kajian yang dilakukan terhadap produk itu dan ianya mesti mendapat kelulusan serta pengiktirafan dari badan berautoriti tempatan ataupun antarabangsa.

Kajian terkini mendapati bahawa masyarakat global sudah mula mempunyai kesedaran tentang menjaga pemakanan dan mula mencari produk natural dan organik berbanding supplement buatan atau bahan sintetik. Walaupun harga dikatakan sedikit mahal tetapi gologan ini masih mampu untuk berbelanja wang mereka kepada rangkain produk ‘superfoods’ demi memelihara kesihatan mereka.

Bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan atau menjana pendapatan tambahan melalui rangkain produk kesihatan, haruslah terlebih dahulu memeriksa segala sijil dan pengiktirafan dari pengeluar. Ini juga akan membantu kita untuk tampil lebih yakin dan juga memberi keyakinan kepada bakal pelanggan untuk mencuba. Sebaiknya kita cuba dan alami sendiri keberkesanannya bertambahlah keyakinan apabila mencadangkan kepada prospek.

Yang Ketiga – Pilih Jenis Perniagaan Dengan Sistem Latihan dan Sokongan Yang Kuat

Kalau nak mula menjual, pastikan produk itu menyediakan latihan. Kadang tu ada yang tinggal aje, kelam kabut kita nak cari informasi dan nak belajar. Macam produk OLIVE HOUSE yang rata-rata usahawan sertai, memang ada sediakan training dan coaching bagi yang baru nak mula buat extra income.

Di Olive House bukan sokongan info produk sahaja disediakan malah ilmu pengetahuan tentang nutrisi, kemahiran kenalpasti penyakit, penggunaan alatan peemriksaan kesihatan, marketing, akaun dan banyak lagi. Ilmu-ilmu ini amat penting bagi setiap usahawan untuk memulakan perniagaan malah untuk melangkah lebih jauh lagi.

Salah seorang usahawan yang dilahirkan adalah Hj Muhamad Firdaus bin Osman, 35 tahun bekas seorang jurutera oil & gas selama 8 tahun. Beliau adalah ejen pertama yang membuat jualan mencecah 5 angka. Dengan tiada pengalaman berniaga, tetapi hasil kerja keras beliau dan sistem sokongan yang kuat beliau mampu menempa nama sebagai Ejen Lelaki Terbaik Tahun 2016. Beliau kini bertugas sebagai Ketua Pegawai Operasi di Olive House Lembah Klang 3 & Negeri Sembilan dan giat membantu usahawan mengembangkan perniagaan mereka.

Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan kaannnnn…

Kepada anda yang ingin jana pendapatan tambahan samada secara part time atau full time boleh lah mempertimbangkan menjadi Ejen Olive House. Baca maklumat jadi Ejen Olive House [di sini].

Sediakan payung sebelum hujan. Dapat produk dan personal coaching, dalam masa yang sama kita jadi lebih sihat dan boleh mula jana pendapatan tambahan. Ni bukan MLM tau.

<<<Maklumat jadi Ejen Olive House >>>

Pada 5 Febuari 2019 lalu telah berlangsung Hari Anugerah Kecemerlangan Usahawan Olive House (MEGAH) di Setia City Convention Centre Shah Alam yang menyaksikan lebih 100 orang usahawan menerima pelbagai anugerah dan pakej pelancongan ke luar negara. Mereka merupakan usahawan yang dilatih sepenuhnya oleh Olive House dan hasilnya adalah dari jualan produk pemakanan semulajadi dan organik yang banyak membantu masalah kesihatan pengguna. Tahniah dan syabas diucapkan kepada semua penerima anugerah.

<<<Maklumat jadi Ejen Olive House >>>

Eczema Bernanah Sembuh Dengan Olivie Plus 30x

By | Artikel, Eczema, Olivie Plus 30x | No Comments

BUNTU MELIHAT ANAK DERITA PEDIH DAN TIDAK SELESA AKIBAT ECZEMA?

Bukan anda seorang sahaja yang alami. Dah bermacam ikhtiar dah tetapi semuanya tidak berhasil. Sis nak share sikit bab eczema ni.

Apa sebenarnya eczema ni? Bahasa mudahnya adalah badan terlalu sensitif akan sesuatu bahan dan bertindak melawannya. Maka terhasillah reaksi dari tindakbalas ini yang salah satunya memberi tanda pada kulit.

Jadi, adakah daya ketahanan badan kita lemah? Tidak. Sebenarnya sistem badan terlalu sensitif dan tindakannya jadi over. Tambah pula kulit kita selalu kering.

So, macam mana nak bantu badan kita mengawalnya?

Jom kita teliti 2 langkah utama ni:

i- Meminimumkan atau hentikan bahan/faktor yang sebabkan alahan (allergens);

Histamin adalah sejenis bahan yang berfungsi untuk menghantar mesej kepada otak, menjana pengeluaran asid perut untuk membantu penghadaman dan dikeluarkan selepas kecederaan sebagai tindakbalas alergi.

Perlu anda ketahui bahawa badan kita mengeluarkan enzim DAO bersama-sama histamin. DAO ini berfungsi untuk menguraikan histamin yang kita ambil dari makanan. Sekiranya pengambilan makanan yang tinggi histamin secara berterusan, ini akan menyebabkan berlaku kekurangan DAO, maka terjadilah reaksi alergi.

Oleh kerana ini makanan mengandungi histamin sebaiknya dielakkan bagi mengatasi keadaan yang dipanggil ‘histamine intolerance’ yang akan menyumbang kepada masalah eczema.

Antara makanan yang mengandungi nilai histamin yang tinggi adalah:

  • Makanan yang diperam/ditapaikan; Kicap
  • Buah Kering
  • Avocado
  • Terung
  • Bayam
  • Makanan berproses
  • Makanan laut

Selain daripada itu, makanan berikut juga perlu diperhatikan kerana ianya boleh menjana pengeluaran histamin oleh badan:

  • Pisang
  • Tomato
  • Kekacang
  • Betik
  • Coklat
  • Buah Oren
  • Makanan berperisa dan berpewarna

Berikut adalah makanan yang boleh membantutkan pengeluaran DAO:

  • Teh Hijau
  • Minuman Bertenaga

Apa yang disenaraikan di atas adalah rujukan di mana setiap individu perlu mengenalpasti makanan yang mana satukah menjadi faktor besar kepada alergi. Ada juga ujian makmal untuk anda kenalpasti secara detail boleh dilakukan di klinik dan hospital.

Namun, berikut adalah pilihan makanan yang baik untuk dicuba sebagai pengganti kepada makanan yang sensitif di atas:

  • Daging/Ikan/Ayam Kampung Segar
  • Telur
  • Bijirin bebas gluten; quinoa, nasi
  • susu kelapa / susu almond
  • Sayuran segar kecuali tomato, avocado, terung
  • Minyak zaitun

ii- Makananan yang bantu badan lawan allergens.

Dalam minyak zaitun mengandungi banyak lemak tak tepu mono (mono un-saturated fats). Disamping itu juga ada vitamin A,D,E,K dan mineral semulajadi.

Dengan sifat antioksidan yang tinggi sangat membantu sistem pertahanan badan. Kuranglah agresif bertindak melawan alergi yang mana banyak dibantu oleh minyak zaitun.

Ianya juga mengandungi emollient yang mebantu memberi kelembapan kepada tubuh. Makan masalah kulit kering dapat diatasi dan mengelakkan kegatalan, menggaru sehingga berdarah. Vitamin yang terdapat di dalamnya juga membantu kepada kesihatan kulit.

Awas! Jangan salah pilih minyak zaitun. Bukan simply pick from shelf dan terus guna. Pastikan cari jenis extra virgin. Pilih yang organik yang mana diiktiraf oleh USDA.

Sangat dicadangkan untuk mencuba Olivie Plus 30x. Ini kerana antioksidan yang ada di dalamnya 30 kali lebih berbanding minyak zaitun biasa dalam pasaran. Ianya dibuktikan hasil ujian lab test dan apabila dibandingkan dengan 22 sample dari 4 buah negara, ternyata ianya paling tinggi. Ketulenan dan kualitinya terjamin.

Ramai dah kes eczema kronik yang dah sembuh. Berapa lama akan ada kesan? Ini bukan soal magik. Tetapi 2 kaedah kat atas itu jika diikuti dengan baik mungkin dalam masa 3 bulan boleh nampak perbezaan yang ketara. Testimoni berikut mungkin boleh dijadikan rujukan.

Yang penting kaedah ni bebas steroid malah membantu anak-anak untuk lebih sihat.

Macam mana nak amalkan?

Since ianya minyak, paling utama kena makan. Untuk 6 tahun ke bawah cukup 1 sudu teh pagi dan malam. Pada kawasan eczema tu boleh sapu nipis Olivie ni. Untuk 6 tahun 7 tahun ke atas boleb beri 1/2 hingga 1 sudu besar.

Macam mana nak beli?

Klik sahaja [di sini] untuk belian secara online.
Atau hubungi Agen kami yang mengendalikan pelanggan seperti di dalam gambar:
Hjh. Salina – 013-6203124.

Mengapa Kita Perlu Amalkan Minyak Zaitun Setiap Hari?

By | Olivie Plus 30x | No Comments

Dari sudut nutrisi, badan kita perlukan lemak sihat. Majoritinya mestilah jenis unsaturated fats (lemak tidak tepu). Lemak tidak tepu banyak terdapat dalam tumbuh-tumbuhan seperti minyak zaitun.

Istimewanya minyak zaitun ia mengandungi antioksidan (hidroxytyrosol, dll) yang mencegah dari oksidasi yang akan membawa kepada pelbagai jenis penyakit. Ianya juga mampu menghalang dari sesuatu penyakit menjadi lebih teruk. Jadi samada orang sihat ataupun orang sakit, ianya menjadi satu makanan keperluan untuk diamalkan setiap hari.

Minyak zaitun adalah sejenis lemak sihat dengan kehadiran antioksidan yang membantu melindungi daripada penyakit dan membantu menghalang penyakit dari terus menjadi teruk

Apakah Manfaat Minyak Zaitun

Minyak zaitun mengandungi lemak tidak tepu yang juga mengandungi vitamin semulajadi. Ianya membekalkan khasiat (omega-3, omega-6, vitamin A,D,E,K)  yang bersifat antioksidan, anti-keradangan dan anti-kanser yang memberi manfaat kepada tubuh seperti:

  • Meningkatkan kolestrol baik (HDL) dan mengawal menurunkan kolestrol jahat (LDL)
  • Menurunkan gula dalam darah
  • Membantu menstabilkan sistem hormon (senggugut, keputihan, period tidak teratur)
  • Melembap dan melembutkan kulit awet muda
  • Membantu masalah kulit kering (eczema, kegatalan, psoriasis)
  • Melancarkan tekanan darah
  • Melancarkan sistem penghadaman dan pencernaan (sembelit)
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Menjaga kesihatan jantung
  • Memberi tenaga dan rasa kenyang yang panjang
  • Mengatasi gastrik

Apakah Jenis Minyak Zaitun yang Paling Baik?

Minyak zaitun terbahagi kepada 5 kelas iaitu;

  • Extra Virgin Olive Oil (EVOO)
  • Virgin Olive Oil (VOO)
  • Light
  • Extra Light
  • Pomace

Jenis mana yang hendak dipilih adalah bergantung kepada tujuan dan kegunaan setiap individu.

Sekiranya untuk tujuan kesihatan sudah tentu khasiat maksimum yang kita inginkan. Jadi jenis extra virgin (EVOO) amatlah disarankan. Bagi tujuan memaksimumkan penyerapan khasiat kepada tubuh, bentuk minyak adalah lebih baik kerana tindakbalas berlaku bermula dari mulut, melalui tekak kemudian penyerapan dalam usus. Bentuk kapsul atau softgel bukanlah tidak boleh, tetapi sarungnya perlu dihadam terlebih dahulu sebelum minyak dikeluarkan kemudian barulah usus menyerap khasiatnya. Kuantiti minyak dalam softgel tersebut tidaklah sebanyak sesudu minyak zaitun.

Jika kita tengok amalan orang Eropah dan Mediterranean mereka makan begitu sahaja tanpa softgel ataupun kapsul.

Berapa Kuantiti Perlu dan Bila Waktu Sesuai Untuk Diambil?

Minyak zaitun adalah sejenis makanan. Ianya bukanlah ubat yang mana ambil bila perlu, tinggal bila lega. FDA juga menyarankan bahawa 2 sudu sehari boleh menjauhi diri dari penyakit. Secara umumnya untuk orang dewasa adalah 1 hingga 2 sudu semasa perut kosong pada waktu pagi dan malam. Boleh juga ambil selepas makan.

Selain dari makan terus, boleh juga dimasukkan dalam makanan apabila sudah sejuk atau dijadikan ‘salad dressing’. Ianya juga boleh dijadikan sebagai masker sebelum tidur untuk petua kulit lembut dan awet muda.

Bagaimana Memilih Minyak Zaitun yang Baik Untuk Diamalkan?

Berbalik kepada tujuan kita mengamalkan minyak zaitun iaitu untuk kesihatan, sudah tentulah kandungan khasiat dan kualitinya menjadi ukuran utama. Pembungkusan dan keasidan bukanlah sandaran utama kerana ianya boleh direka dan diubah. Kandungan khasiat akan menentukan manfaat yang bakal diperolehi.

Olivie Plus 30x menjadi pilhan utama kerana kandungan khasiat (anitoksidan yang bernama hidroxytyrosol) adalah 30 kali ganda berbanding minyak zaitun biasa yang telah diuji dan terbukti melalui ujian makmal.

Perbandingan telah dijalankan melibatkan 22 sample dari 4 buah negara mediterranian yang lain dan mendapati ianya adalah yang tertinggi dari segi khasiatnya.

Ianya dihasilkan oleh pengeluar yang berpengalaman lebih 125 tahun dan telah memenangi pelbagai anugerah dan pengiktirafan antarabangsa seperti:

  • USDA Organik
  • MARIO SOLINAS organized by the International Olive Oil Council,
  • the GREAT TASTE AWARD of London,
  • The International Olive Oil Competition of Los Angeles in the USA,
  • OIL CHINA in Shanghai,
  • LEONE D’ORO de MAESTRI OLEARI in Milan

Pesanan Untuk Panduan Hidup Anda

Banyak kajian telah dijalankan dan mendapati bahawa minyak zaitun sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia. Untuk mengekalkan tahap kecergasan dan kesihatan kita disarankan untuk jadikan amalan memakan minyak zaitun sebagai amalan harian. Pastikan memilih minyak zaitun yang betul dan menilai aspek khasiat dan kualiti bagi mendapatkan manfaat yang terbaik.

Dapatkan Olivie Plus 30x Sekarang! Klik Untuk Pembelian

Hadiah Kepada Tubuh Setelah Minggu Yang Sibuk Dengan Tugasan

By | Olivie Plus 30x | No Comments

Hari jumaat merupakan hari yang dinanti bagi rata-rata yang berkerja. Kerana mungkin setelah seminggu sibuk dengan urusan kerja seharian,kita jadi stress dan penat.

Dalam kesibukan itu, memang sukar kita nak fokus kepada kesihatan terutama bab pemakanan. Memanglah banyak peringatan umum supaya kita jaga kesihatan. Namun bab pemakanan ini yang selalu kita terlepas pandang dan tak sempat. Kadang-kadang sarapan ambil yang segera atau beli sahaja yang dijual. Tengah hari pula makan sahaja di gerai-gerai ataupun tapau je. Paling tidak sempat capai roti atau biskut.

Bayangkan bertahun situasi begini bagaimana agaknya jika yang dah berpuluh tahun. Dengan isteri pun berkerja, kemudian urusan anak-anaknya. Memang besar cabarannya. Mahu tak mahu hidup kena teruskan. Rezeki perlu dicari. Namun bab kesihatan tetap kita kena ambil berat. Iyalah, jika badan tidak sihat, macam mana nak perform kerja. Memanglah ada medical card yang beri perlindungan, tetapi ia bukan alasan untuk kita serahkan kesihatan kita secara mutlak. Nikmat sihat itu hanya difahami bila kita dah mula sakit.

Jom kita ambil masa sekejap untuk kita rehatkan minda dari hal-hal kerja untuk kita tengok bab pemakanan. Asanya begini, setiap benda hidup perlukan makanan. Sudah tentu untuk memberikan tenaga. Namun sebenarnya jenis makanan yang kita ambil sangat mempengaruhi tahap kesihatan kita. Yang dikatakan makanan berkhasiat itu adalah makanan yang seimbang dari kandungan nutrisinya dan kuantitinya. Ingat 6 perkara ini bila kita nak makan.Dalam sesuatu makanan, kita pastikan ianya ada:

  • Karbohidrat kompleks
  • Lemak Sihat
  • Protin
  • Vitamin
  • Mineral
  • Air

Apa masalahya? Inilah yang kita makan dalam seharian. Tiada apa-apa pun. OK sahaja.

Saya dulu pun begitu sebelum saya faham asas pemakanan seimbang ni. Nasi biasa yang kita makan seharian tu sebenarnya kita panggil nasi putih. Ianya tiada serat berbanding beras perang ataupun beras rebus. Ini yang kita panggil karbohidrat ringkas. Seratnya sudah dibuang. Tiada vitamin atau mineral yang tinggal. Apabila kita makan, ianya akan cepat ditukarkan menjadi gula sebelum ditukar kepada tenaga. Badan akan gunakan kuantiti tertentu sahaja. Selebihnya akan tersimpan sebagai lemak. Kecepatan ia menjadi gula ini akan beri masalah kepada pancreas dalam jangka masa panjang. 

Lama kelamaan gula akan jadi banyak dalam darah, lemak pun makin bertambah. Bila gula dah naik, itula terjadinya masalah diabetes. Kemudian lemak berlebihan itu pula akan menyebabkan penyumbatan salur darah. Maka berlanjutanlah episod macam-macam jenis penyakit. Macam mana nak kurus kalau terus menerus ambil karbohidrat ringkas ni. Ditambah pula kurang bersenam. Konsep ini sama sahaja bagi karbohidrat ringkas yang lain seperti gula putih dan produk berasaskan tepung gandum biasa seperti roti dan biskut. Ok faham bab karbohidrat. Pilihlah nasi dari beras perang atau beras rebus. Kuantitinya pula hanya suku pinggan. Bukan seperti gunung.

Protin, Vitamin dan mineral kita diasarankan ambil dari sumber tumbuhan dan buahan. Elakkan supplement buatan kimia kecuali perlu atas nasihat doctor.

Antara masalah utama kita adalah kurang minum air masak. Itu belum bab jenis air lagi. Air ni sebenarnya sangat penting untuk tubuhberfungsi dengan baik. Umpama radiator kereta tidak cukup air akan menyebabkanoverheat. Begitu juga kita manusia. Lama kelamaan bdana akan sengsara kerana tidakmendapat air yang cukup untuk menajalankan fungsinya. Sukatan mudah adalah kitaperlukan 2.5 liter hingga 3 liter sehari. Tidak mengapa minum air kerap ketoilet, jangan kemudian hari kita kerap ke hospital kerana malas minum air.

Seterusnya bab lemak. Ramai yang salah sangka dan salah faham tentang lemak. Asal minyak je semua tidak bagus. Macam nampak hantu punada. Minyak ini terbahagi kepada 3 jenis. Iaitu lemak tepu, lemak tidak tepudan lemak trans. Yang tidak baiknya adalah lemak trans yang banyak terdapat dalam makanan yang diproses seperti daging berger, sosej, snek dan banyak lagi. Manakala lemak tepu seperti lemak dari haiwan dan sesetengah tumbuhan itu perlu dikawal pengambilannya. 

Lemak tidak tepu yang banyak dalam minyak zaitun adalah lemak yang baik dan diperlukan oleh tubuh. Maka, bagi orang yang sihat memang sangat perlu untuk amal minyak zaitun. Kerana ianya kaya dengan lemak tidak tepu dan hadir dengan antioksidan yang tinggi. Antioksidan ini sebenarnya memberi perlindungan kepada tubuh dari serangan radikal bebas yang menjadi punca penyakit. Selain itu juga ia boleh mengahalang proses oksidasi yang menyebabkan masalah kolestrol jahat (LDL) menjadi tinggi.

Minyak zaitun pula ambil yang extra virgin. Organik. Ada ujian makmal. Jangan sebarang beli di pasaraya kemudian diminum. Lain pula cerita nanti. Banyak percampuran berlaku dalam industry minyak zaitun ni. Jadi perlu berhati-hati. Saya selalu cadangkan untuk amal Olivie Plus 30x. Ambil 1 sudu pagi dan 1 sudu malam. Ianya 30 kali ganda khasiat berbanding minyak zaitun biasa. Inilah usaha kita untuk berikan makanan terbaik dan melindungi tubuh kita.

Pilihan Dr Zubaidi Hj Ahmad (Berpengalaman dalam bidang perubatan lebih 25 tahun)

Jom sama-sama kita amalkan. Hadiah kepada tubuh kita dengan pemakanan yang sihat. Klik di sini untuk dapatkan Olivie Plus 30x.

Manfaat dan Kebaikan Minyak Zaitun Kepada Pesakit Diabetes

By | Olivie Plus 30x | No Comments

Kadar diabetes di negara kita kian meningkat. Terutama kepada golongan muda dan berkerjaya.

Antara faktor utama adalah pemakanan dan kurang aktiviti fizikal.

Pemakanan yang dimaksudkan adalah pemakanan yang tidak seimbang dari keperluan nutrisi. Banyaknya pengambilan karbohidrat ringkas 3P merupakan penyumbang kepada kenaikan gula dalan darah yang menjejaskan fungsi pankreas.

3P = 3 Putih
Nasi Putih
Gula Putih; atau produk-produk dikilangkan yang manis seperti susu pekat, kordial dan banyak lagi.
Tepung Putih; makanan yang dari tepung gandum biasa. Bukan dari gandum yang berserat. Roti biasa, roti canai, kuih muih dan sebagainya.

Perkara 3P ini kebanyakannya telah ditanggalkan seratnya bagi tujuan nampak cantik, nampak bersih. Macam tepung, supaya roti dan kek nampak naik elok. Apabila tiada serat, maka tiadalah vitamin dan mineral yang tinggal.

Tanpa serat, maka cepatlah ianya ditukar menjadi gula dalam badan. Dari situlah naiknya gula dalam darah dengan cepat. Bila kerap sangat dan dalam masa bertahun, pankreas kita jadi penat dan tidak efektif. Maka, gula akan sentiasa tinggi.

Komplikasi lebih teruk akan membawa kepada masalah kesihatan yang lain. Seperti penyakit jantung dan bermacam-macam lagi.

Apa nak diganti sedangkan inilah makanan kita sejak hampir 20 tahun? Baik, persoalab yang patut kita lontarkan semula adalah; Adakah kita makin sihat dengan makanan-makanan tersebut?
Pasti jawapannya tidak. Apatah lagi kurang aktiviti fizikal untuk berpeluh.

Sebagai gantian, kita lihat pilihan yang ada:
– Beras Perang / Beras Rebus
– Gula Melaka, Stevia asli
– Roti wholemeal berserat.

Apatah lagi yang memang ada diabetes, perlu bekad tinggalkan 3P. Apabila lapar, perbanyakkan minum air masak. Bagi yang tak biasa, akan kerap ke tandas, proses itu adalah normal. Sebagai motovasi; Lebih Baik Saya Kerap Ke Tandas Sebab Banyak Minum Air Masak, Daripada Kerap Ke Klinik Sebab Kurang Minum Air”

Adakah makanan yang mampu memperbaiki tahap kesihatan yang dah pungai Diabetes?

Memetik perkongsian Dr Zubaidi Haji Ahmad di laman Facebook beliau:

MINYAK ZAITUN MENURUNKAN KADAR PENYERAPAN GULA (GLYCEMIC INDEX)

29 Nov 2018

Minyak Zaitun telah digunakan di pelbagai negara di sekitar Laut Mediteranian selama ribuan tahun. Ia kaya dengan kaya dengan MUFA (Mono Unsaturated Fatty Acid).

Dalam kajian, dibuktikan MUFA memang membantu menurunkan risiko penyakit yang berkaitan dengan penyakit kardiovaskular. Selain itu, MUFA juga dapat membantu untuk menormalkan kadar gula darah.

Bagi pesakit diabetes, menstabilkan bacaan gula dalam darah ke tahap yang normal adalah sangat penting. Masalah ini sebenarnya menjadi agak sukar kerana kebanyakan pesakit diabetes kerana setiap kali mereka mengambil karbohidrat, bacaan gula akan terus meningkat. Walaupun mereka mengambil ubat yang diberikan.

Dalam perkongsian tadi di UTM, saya memberikan beberapa cara terbaik untuk mengawal gula.

Pertama ialah dengan berpuasa secara syarie atau jika tidak mampu, boleh amalkan Intermittent Fasting. Bila berbuka/bersahur atau dalam “eating window” boleh ambil karbohidrat kompleks yang mempunyai Glycemic Index yang rendah.

Dengan ini kemasukan gula dalam darah berlaku secara beransur-ansur. Ini memberikan peluang untuk pankreas bekerja secara lebih efektif dengan bantuan ubat yang diberikan.

Selain itu, saya kongsikan juga bahawa kemasukkan gula dalam darah dapat diperlahankan dengan mengambil lebih banyak fiber dalam bentuk sayur-sayuran dalam hidangan. Kemasukan gula secara perlahan juga boleh dilakukan apabila kita mengambil minyak zaitun sebaik saja selepas makan atau ambil minyak zaitun bersama-sama makanan yang kita makan (kita tuangkan minyak zaitun dalam sayur-sayuran).

Selain menghalang kemasukan gula dengan lebih cepat, minyak zaitun sebagai minyak sihat dapat mencepatkan rasa kenyang dan rasa puas ketika makan. Ini akan menyebabkan pesakit diabetes mungkin dapat mengawal pemakanan mereka.

Dengan itu pengambilan minyak zaitun dapat mengurangkan tahap glukosa dalam darah.

Saya sentiasa mengamalkan minyak zaitun OLIVIE setiap hari.

Credit to: Dr Zubaidi Hj Ahmad

Anda boleh dapatkan minyak zaitun Olivie Plus 30x dengan klik di sini.

 

Jagalah Pemakanan Harian Untuk Kehidupan Yang Lebih Baik

By | Olivie Plus 30x, Uncategorized | No Comments

“Apa Yang Kisah Sangat Tentang Makan…As Long As Halal Makan Jelah…”

Jangan bimbang..ramai dan majoriti orang sekeliling kita akan berkata begini. Sebab belum kena sakit dan selama ni makan baik2 aje..

Hakikatnya kita tak tahu apa yang berlaku dalam tubuh apabila makanan masuk dalam perut dan sudah tentu sesuatu penyakit tidak berlaku dalam satu malam..

Mungkin ada baiknya kita amik masa sekejap merenung maksud ayat berikut. Bukan saya kata..ini Firman Allah SWT.

PERINTAH ALLAH SWT TENTANG MENJAGA PEMAKANAN

يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ

Maksudnya: 

Wahai sekalian manusia! Makanlah dari apa yang ada di bumi yang halal lagi baik, dan janganlah kamu ikut jejak langkah Syaitan; kerana sesungguhnya Syaitan itu ialah musuh yang terang nyata bagi kamu.

Surah Al-Baqarah, Ayat 168.

Maka, carilah yang halal lagi baik.

Baik untuk kesihatan badan. Penuh nutrisi semulajadi.

Contoh mudah makanan yang halal tapi tidak baik adalah susu pekat. Ianya halal, tetapi tidak baik kerana tidak mempunyai khasiat untuk badan. Malah apabila diambil kerap dan dalam kuantiti yang banyak akan mendatangkan penyakit seperti kencing manis kemudian masalah kardiovaskular. Ini kerana kandungan gula yang sangat tinggi yang banyak kajian menunjukkan bahawa ianya punca pelbagai penyakit.

Bila badan sakit sebab tak jaga makan, janganlah pula menyalahkan takdir.

Cegah sebelum terlambat.

Banyaknan makan sayuran, buah2an, lemak baik seperti minyak zaitun..saya dan keluarga pilih Olivie. Kerana kandungan kahsiatnya 30x ganda lebih dari minyak zaitun biasa.

Elakkan makanan proses, makanan segera, makanan berperisa, bergas, berpewarna..

Asuh budaya jaga pemakanan dalam keluarga. Termasuk anak2 kita..

“Eat Natural & Organic Foods”

Oleh:

Hj. Firdaus

#oliviedrzubaidi#lebihsihatdanbertenaga #olivehouse #organic #healthyfood #naturalbeauty #hjfirdaus

Khasiat Minyak Zaitun Olivie Plus 30x

By | Olivie Plus 30x | No Comments

Olivie Plus 30x adalah minyak zaitun extra virgin yang didatangkan khas dari Morocco. Ianya mengandungi 30 kali ganda khasiat (polifenols-hydroxityrosol) berbanding minyak zaitun biasa.

Dengan kandungan khasiat yang luar biasa, berikut merupakan antara manfaat yang bakal diperolehi oleh individu jika mengamalkannya secara konsisten:

  1. Mengatasi Masalah Eczema
  2. Menstabilkan Hormon
  3. Mengatasi Sembelit
  4. Memberikan Tenaga
  5. Mengatasi Gastrik
  6. Menjaga Kesihatan Jantung
  7. Awet Muda
  8. Menurunkan Bacaan Gula (Kencing Manis)
  9. Melindungi Kanser
  10. Mengatasi Psorisis
  11. Mengawal Kolestrol
  12. Mengatasi Cyst/Fibroid

Fakta Nutrisi Minyak Zaitun

Minyak zaitun kaya dengan kandungan lemak mono tidak tepu (un-staturated fats). Banyak kajian menunjukkan, lemak jenis ini mampu mengimbangi kadar kolestrol dalam darah (meningkatkan kolestrol baik HDL, dan menurunkan  kadar koelstrol jahat LDL), kaya dengan vitamin seperti Vitamin E dan bersifat antioksidan.

Makanan yang mengandungi antioksidan adalah makanan kelas pertama di dunia kesihatan. Dalam minyak zaitun terdapat kandungan polifenols yang tinggi. Antioksidan yang bernama hydroxityrosol merupakan antioksidan yang paling cepat meresap dan hanya ada dalam minyak zaitun. Ada yang mengukur kualiti minyak zaitun itu berdasarkan nilai keasidan, namun ianya perlu diukur berdasarkan kualiti khasiat dalam minyak zaitun tersebut.

Secara umum, kandungan nutrisi yang terdapat dalam 100 gram minyak zaitun:

  • Lemak tepu: 13.8%.
  • Lemak mono-tak tepu: 73%
  • Omega-6: 9.7%.
  • Omega-3: 0.76%.
  • Vitamin E: 72% daripada RDA.
  • Vitamin K: 75% daripada RDA.

Minyak zaitun extra virgin lebih dikenali akan kandungan antioksidannya. Bahan-bahan ini aktif secara biologi dan sebahagian daripada mereka dapat membantu memerangi penyakit yang serius.. Antara antioksidan utama adalah oleocanthal anti-radang, serta oleuropein, bahan yang melindungi kolesterol LDL daripada pengoksidaan . Sesetengah orang telah mengkritik minyak zaitun kerana mempunyai Omega-6 yang tinggi untuk nisbah Omega-3 (lebih 10: 1), tetapi perlu diingat bahawa jumlah lemak tak tepu masih agak rendah, jadi ini tidak sepatutnya menjadi kebimbangan.

Keistimewaan Olivie Plus 30x

Sejarah Pengeluar Olivie Plus 30x

Minyak Zaitun Olivie Plus 30x dihasilkan sejak tahun 1887 oleh Syarikat Atlas Olive Oils yang terletak di El-Borouj, Morocco. Berpengalaman selama 125 tahun dalam menghasilkan minyak zaitun extra virgin yang berkualiti tinggi menjadikan syarikat Atlas Olive Oils merupakan salah satu syarikat pengeluar minyak zaitun terbaik di dunia dan mendapat banyak pengiktirafan di peringkat antarabangsa.

Antara pengiktirafan yang diterima adalah Anugerah Mario Solinas yang dianjurkan oleh International Olive Oil Council, ‘Great Taste Award of London’ dan The International Olive Oil Competition of Los Angeles di Amerika Syarikat.

Keunikan & Keistimewaan Olivie Plus 30x

i- Faktor Muka Bumi

 

Ladang zaitun milik Atlas Olive Oils terletak di daerah Al-Boruj iaitu kawasan yang diklasifikasikan sebagai gurun sahara. Apabila kawasan gurun kita dapat bayangkan keadaan yang panas, kering dan berbatu di mana tidak banyak tumbuhan boleh tumbuh dengan mudah. Namun demikian atas inisiatif dan kepercayaan pengusaha ini bahawa pohon zaitun berjaya ditanam dan hidup dengan baik. Sebanyak tiga juta pokok zaitun di tanam di dalam estet yang berkeluasan sebanyak 600 hektar.

Kepadatan polyphenol yang tinggi di dalam Olivie Plus 30x  di mana ianya dipengaruhi oleh kadar yang dihasilkan oleh pohon tersebut untuk terus hidup merupakan pengukur akan kualiti minyak zaitun yang bakal dihasilkan. Persekitaran gurun, tanah yang berbatu dan kekurangan air telah memaksa pokok zaitun untuk menghasilkan buah yang mengandungi kandungan antioksida yang tinggi untuk membolehkan pokok itu meneruskan hidup.

Penderitaan ekologi telah memaksa pokok zaitun tersebut memberi hasil yang terbaik bagi menjaga diri dan juga kita. Buah zaitun di tanam di kawasan gurun yang tanah dan persekitarannya bebas dari sebarang pencemaran.

Pemprosesan Minyak Zaitun Olivie 30 Plus ini dihasilkan di kilang pemprosesan yang terletak di dalam ladang tersebut sejurus buah zaitun segar selesai dipetik dari ladang buah zaitun.

 

ii. Faktor Kesegaran Buah Yang Digunakan Untuk Penghasilan Minyak

Pengusaha yang menghasilkan minyak zaitun Olivie Plus 30x ini mempunyai sebuah mesin berteknologi tinggi untuk tujuan penuaian buah zaitun. Mesin ini mengurangkan masa menunggu untuk buah diproses menjadi minyak. Dengan adanya mesin ini, proses penghasilan minyak dapat diminimumkan sepantas 35 minit bermula dari proses tuaian.

Mesin ini hanya ada 3 unit sahaja di dalam dunia yang direka khas bagi tujuan menjamin kesegaran buah yang dituai dalam menghasilkan minyak zaitun yang sangat berkualiti tinggi. Berbeza dengan tempat lain, buah dituai secara manual, dikutip di bawah pohon dan menunggu giliran minyak diproses.

 

Kaedah Perahan Secara Mekanikal Tanpa Haba & Tidak Ditapis (Mechanically Cold Pressed & Unfiltered)

Menggunakan teknik pemprosesan ‘Mechanically Cold Pressed’ iaitu proses mengeluarkan minyak zaitun secara mekanikal iaitu dengan mengisar buah zaitun tanpa melibatkan sebarang bahan kimia atau pemanasan ataupun penggunaan haba. Ada proses yang menggunakan haba dan bahan kimia semasa pemprosesan unutk mendapatkan lebih minyak zaitun sedangkan haba yang tinggi akan menjejaskan khasiat dalam minyak zaitun.

Tidak ditapis bagi mengekalkan khasiat minyak zaitun di tahap yang maksimum. Minyak zaitun yang ditapis akan kehilangan 4 khasiat utama yang sebenarnya menjadi sumber kekuatan sesuatu minyak zaitun.

 

Khasiat Berganda Terbukti Hasil Ujian Makmal (Test Report )

Berdasarkan ujian makmal, kandungan hydroxytyrosol dalam Olivie Plus 30x amatlah tinggi berbanding minyak zaitun biasa.

Satu Sudu Olivie Plus 30x memberikan Tiga Puluh Kali Manfaat (antioksidan) berbanding minyak zaitun extra virgin biasa.

Analisis juga menunjukkan yang Olivie Plus 30x yang dikeluarkan oleh Atlas Olive Oils mempunyai kandungan yang kaya dengan polyphenols (polifenol) semulajadi dan secara spesifiknya  Hydroxytyrosol yang mempunyai 30 kali ganda berbanding minyak zaitun extra virgin biasa.

Kandungan polifenol yang dihasilkan amat penting melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi mengelakkan penyakit yang serius seperti kanser, sakit jantung, parkinson dan sebagainya.

Hydroxytyrosol adalah molekul antioksida yang paling kecil dan unik yang mampu melepasi halangan peredaran darah di dalam otak ( blood brain barrier). Kandungan Hydroxytyrosol dalam pati minyak zaitun Olivie Plus 30x adalah abdara 25 hingga 30 kali lebih tinggi dari minyak zaitun biasa. Ini dapat dilihat dengan perbandingan yang dibuat ke atas minyak zaitun extra virgin olive oil dari negara lain.

 

Terdapat dua komponen utama di dalam Olivie Plus 30X iaitu Hydroxytyrosol dan polifenol. Dua kandungan ini membezakan Olivie Plus 30X dengan minyak zaitun yang lain. Hydroxytyrosol adalah “king” antioksidan yang paling hebat ditemui sehingga kini. Nilai ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity -Kebolehan menyerap sel rosak radikal bebas) dicatatkan setinggi 68,567 yang mana 15 kali ganda tinggi dari teh hijau. Ini boleh di lihat melalui perbandingan di bawah.

 

Mendapat Sijil USDA Organic.

Kenapa pentingnya untuk mendapatkan kelulusan USDA organic?

Mendapat SIJIL ORGANIK DARI USFDA (United States Food and Drug Administration) adalah sangat penting kerana ini merupakan pengiktiran dari badan antarabangsa yang menyatakan bahawa olivie plus 30x adalah makanan organik yang bebas dari bahan kimia dan penggunaan racun serangga yang terlarang..

Mendapat Pengiktiran Dari Pakar Nutrisi Antarabangsa.

olivie plus 30x

Profesor Henri Joyeux merupakan pakar nutrisi antarabangsa dan juga pakar bedah kanser, Hospital Universiti Montpellier, Perancis berkata

“Saya akan menggunakan Olivie Plus 30x secara meluas tanpa preskripsi, lebih-lebih lagi dalam bidang oncologist saya”

Boleh juga tonton youtube tentang penerangan olivie plus 30x dari Profesor Henri Joyeux, yang dikenali sebagai “bapa kanser dunia”, juga terlibat di dalam menerbitkan buku bertajuk “Olive Oil Antioxydants – A Treasure For Your Health”. Buku ini adalah rekod kajian ilmiah tentang penyakit kronik dan fungsi minyak zaitun olivie plus 30x dalam membantu mencegah dan merawatnya.

Jom amalkan Olivie Plus 30x!. Klik butang berikut untuk dapatkannya hari ini.