fbpx

Eczema Bernanah Sembuh Dengan Olivie Plus 30x

BUNTU MELIHAT ANAK DERITA PEDIH DAN TIDAK SELESA AKIBAT ECZEMA?

Bukan anda seorang sahaja yang alami. Dah bermacam ikhtiar dah tetapi semuanya tidak berhasil. Sis nak share sikit bab eczema ni.

Apa sebenarnya eczema ni? Bahasa mudahnya adalah badan terlalu sensitif akan sesuatu bahan dan bertindak melawannya. Maka terhasillah reaksi dari tindakbalas ini yang salah satunya memberi tanda pada kulit.

Jadi, adakah daya ketahanan badan kita lemah? Tidak. Sebenarnya sistem badan terlalu sensitif dan tindakannya jadi over. Tambah pula kulit kita selalu kering.

So, macam mana nak bantu badan kita mengawalnya?

Jom kita teliti 2 langkah utama ni:

i- Meminimumkan atau hentikan bahan/faktor yang sebabkan alahan (allergens);

Histamin adalah sejenis bahan yang berfungsi untuk menghantar mesej kepada otak, menjana pengeluaran asid perut untuk membantu penghadaman dan dikeluarkan selepas kecederaan sebagai tindakbalas alergi.

Perlu anda ketahui bahawa badan kita mengeluarkan enzim DAO bersama-sama histamin. DAO ini berfungsi untuk menguraikan histamin yang kita ambil dari makanan. Sekiranya pengambilan makanan yang tinggi histamin secara berterusan, ini akan menyebabkan berlaku kekurangan DAO, maka terjadilah reaksi alergi.

Oleh kerana ini makanan mengandungi histamin sebaiknya dielakkan bagi mengatasi keadaan yang dipanggil ‘histamine intolerance’ yang akan menyumbang kepada masalah eczema.

Antara makanan yang mengandungi nilai histamin yang tinggi adalah:

  • Makanan yang diperam/ditapaikan; Kicap
  • Buah Kering
  • Avocado
  • Terung
  • Bayam
  • Makanan berproses
  • Makanan laut

Selain daripada itu, makanan berikut juga perlu diperhatikan kerana ianya boleh menjana pengeluaran histamin oleh badan:

  • Pisang
  • Tomato
  • Kekacang
  • Betik
  • Coklat
  • Buah Oren
  • Makanan berperisa dan berpewarna

Berikut adalah makanan yang boleh membantutkan pengeluaran DAO:

  • Teh Hijau
  • Minuman Bertenaga

Apa yang disenaraikan di atas adalah rujukan di mana setiap individu perlu mengenalpasti makanan yang mana satukah menjadi faktor besar kepada alergi. Ada juga ujian makmal untuk anda kenalpasti secara detail boleh dilakukan di klinik dan hospital.

Namun, berikut adalah pilihan makanan yang baik untuk dicuba sebagai pengganti kepada makanan yang sensitif di atas:

  • Daging/Ikan/Ayam Kampung Segar
  • Telur
  • Bijirin bebas gluten; quinoa, nasi
  • susu kelapa / susu almond
  • Sayuran segar kecuali tomato, avocado, terung
  • Minyak zaitun

ii- Makananan yang bantu badan lawan allergens.

Dalam minyak zaitun mengandungi banyak lemak tak tepu mono (mono un-saturated fats). Disamping itu juga ada vitamin A,D,E,K dan mineral semulajadi.

Dengan sifat antioksidan yang tinggi sangat membantu sistem pertahanan badan. Kuranglah agresif bertindak melawan alergi yang mana banyak dibantu oleh minyak zaitun.

Ianya juga mengandungi emollient yang mebantu memberi kelembapan kepada tubuh. Makan masalah kulit kering dapat diatasi dan mengelakkan kegatalan, menggaru sehingga berdarah. Vitamin yang terdapat di dalamnya juga membantu kepada kesihatan kulit.

Awas! Jangan salah pilih minyak zaitun. Bukan simply pick from shelf dan terus guna. Pastikan cari jenis extra virgin. Pilih yang organik yang mana diiktiraf oleh USDA.

Sangat dicadangkan untuk mencuba Olivie Plus 30x. Ini kerana antioksidan yang ada di dalamnya 30 kali lebih berbanding minyak zaitun biasa dalam pasaran. Ianya dibuktikan hasil ujian lab test dan apabila dibandingkan dengan 22 sample dari 4 buah negara, ternyata ianya paling tinggi. Ketulenan dan kualitinya terjamin.

Ramai dah kes eczema kronik yang dah sembuh. Berapa lama akan ada kesan? Ini bukan soal magik. Tetapi 2 kaedah kat atas itu jika diikuti dengan baik mungkin dalam masa 3 bulan boleh nampak perbezaan yang ketara. Testimoni berikut mungkin boleh dijadikan rujukan.

Yang penting kaedah ni bebas steroid malah membantu anak-anak untuk lebih sihat.

Macam mana nak amalkan?

Since ianya minyak, paling utama kena makan. Untuk 6 tahun ke bawah cukup 1 sudu teh pagi dan malam. Pada kawasan eczema tu boleh sapu nipis Olivie ni. Untuk 6 tahun 7 tahun ke atas boleb beri 1/2 hingga 1 sudu besar.

Macam mana nak beli?

Klik sahaja [di sini] untuk belian secara online.
Atau hubungi Agen kami yang mengendalikan pelanggan seperti di dalam gambar:
Hjh. Salina – 013-6203124.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *